Oplev Silkeborg

Silkeborg er én af Danmarks yngste byer – og én de smukkeste. Byen ligger omgivet af skov og søer ved Gudenåens blå bånd. I Havnen ligger verdens ældste dampskib klar til at sejle turister til Himmelbjerget eller til én af de smukke søer, der ligger som perler på en tråd. Den gamle hjuldamper er kun én af de store attraktioner, der får besøgende fra mange lande til at vælge Silkeborg for et kortere eller længere ophold.


tollundPå Silkeborg Museum er Tollundmanden et internationalt kendt klenodie, hvor de besøgende forundres og begejstres, når de står ansigt til ansigt med deres fortid og beundrer det velbevarede, mere end 2000 år gamle, moselig.


Kulturen spiller en helt særlig rolle i Silkeborg. Det smukke område har altid tiltrukket udøvende kunstnere, og mange har slået sig ned på egnen. Det har medvirket til at gøre Silkeborg til en levende og inspirerende kulturby. asgerAsger Jorn er byens internationalt kendte kunstner, og hans værker kan ses på Museum Jorn sammen med andre COBRA-kunstneres værker, som Jorn i sin tid skænkede museet. KunstCentret Silkeborg Bad viser skiftende udstillinger i naturens smukkeste ramme, og kunstcentret er samtidig en levende tråd tilbage til Silkeborgs fortid som kurby.

Silkeborg har trukket naturen ind som en del af bybilledet. Byen er kultur og oplevelse, den er handel og caféliv, den er et bombardement af sanseindtryk og helt sig selv med Torvets særlige atmosfære. Her kan man opleve det gamle rådhus og her ligger Hotel Dania som en smuk og nærværende bygning, der på én gang signalerer pulserende nutid og respekt for fortiden.

 

Events i Silkeborg

»  Læs om Riverboat Jazzfestival
»  Ildregatta der afholdes hvert tredje år 
»  Læs om Silkeborg Dukketeaterfestival der holdes hvert andet år
»  Tour De Gudenå
»  Jysk Musik- og Teaterhus
»  Jyllandsringen
»  Læs om Nye Hederytmer
»  Læs mere om Sejlads på søerne
»  Læs om Automania - Silkeborgs Automobilfestival

 

Kunst i Silkeborg

»  Museum Jorn 
»  Galerie Moderne
»  Kunstcenteret Silkeborg Bad
»  Silkeborg Museum

»  Læs om vores værelser og overnatning
»  Læs om vores ophold og ferier
»  Det sker på Hotel Dania og Brasseri Underhuset

Online booking

book ophold3

Aktuelle ophold3

Koeb gavekort3

SDH gavekort3